Windows Live Writer ir Windows 7 problema – paveikslėlių įterpimas tiesiogiai iš interneto

Pakeitus kompiuterį ir perlipus ant MS Windows 7 operacines sistemos, rašydamas įrašus tinklaraščiui su Windows Live Writer susidūriau su šiokia tokia problema. Pasirodo, kad norint įterpti paveikslėlį tiesiai iš interneto su standartine redaktoriaus funkcija, atsiradusiame dialogo lange nebėra kortelės, kur buvo galima, įvedus paveikslėlio URL adresą, iš karto jį įterpti į tekstą. Vietoj to paprasčiausiai rodomas standartinis Windows 7 langas, kuriame tėra pasirinkimo iš lokalaus disko ar tinklo. Taigi, kaip su šiuo dalyku tvarkytis?

Pirma, kas man šovė į galvą, tai įvesti paveikslėlio URL adresą į failo pavadinimo laukelį. Paveiksliukas, o tiksliau lokali jo kopija, buvo įterptas, bet man tai visai netinka, nes ta kopija bus publikuojama mano tinklaraščio serveryje, o to aš visai nenoriu.

Kitas variantas – tiesiog rankytėmis parašyti HTML kodą. Tačiau sutikite, kad tai tikrai nėra patogu, o ypač pripratus prie kadaise buvusios galimybės.

Taigi, beieškodamas kaip suktis iš padėties, radau straipsnelį, kuriame pateikiamas labai paprastas sprendimas. Pasirodo, kad pakanka iš naršyklės paprastu “copy / paste” principu nukopijuoti paveikslėlį į Windows Live Writer teksto langą, o redaktorius pats susitvarko su HTML kodu. Šiaip viskas būtų paprasta ir gražu, jei ne vienas bet…

Taip paprastai galima padaryti jei naudojate Internet Explorer naršyklę. Kai tai pabandžiau padaryti su FireFox’u, gavosi lygiai tas pats, kaip ir pačiame pirmame variante.

Bet, pasirodo, pasaulyje esama gerų žmonių, todėl greitai radau kitą sprendimą, kuris man patiko labiau. Tereikia atsisiųsti Scott’o sukurtą papildinį ir jį įdiegti kaip nurodyta straipsnelyje:

“Paprasčiausiai išpakuoti dll failą į papildinių katalogą (x86: c:program fileswindows livewriterplugins. x64: c:program files (x86)windows livewriterplugins).”

Paprasta ir patogu. Tikiuosi ir jums tai pravers.

Įrašo “Windows Live Writer ir Windows 7 problema – paveikslėlių įterpimas tiesiogiai iš interneto” komentarai: 4

  1. O aš kai įterpinėju nuotrauką ir dar pridedu nuorodą į didelę nuotrauką, tai Live Writer tokios galimybės neturi. Todėl reikia rankomis įvedinėti Html kodą. Reikės pasiieškoti kokio Plugin’o ir man 🙂

    Patinka

Komentavimo galimybė išjungta.