Šį savaitgalį pratinginiavom namie, tačiau abi dienas skaniai smaguriavome. Lauras – vienas iš nepamainomų prieskonių, o būtent kilnusis lauras buvo naudojamas laurų vainikų pynimui.
Šį savaitgalį pratinginiavom namie, tačiau abi dienas skaniai smaguriavome. Lauras – vienas iš nepamainomų prieskonių, o būtent kilnusis lauras buvo naudojamas laurų vainikų pynimui.
Namų augaliukas?
Nea, čia Kauno botanikos sodo oranžerijoje užmatytas.
Aišku
Cia pas mus jie auga mazdaug visur… ir vadinamas jis cia “laurier sauce“, t.y. joks ne kilnusis, o padazui skirtas 😀 Nors lotyniskas jo pavadinimas tikrai tas pats – Laurus Nobilis 😉
Pas prancūzus vis kas nors kitaip 😉 . Bet niekas ir nesakė, kad jis netinka padažui pagardinti 😀